Mit akarnak a fiatalok a bankoktól? - Raiffeisen Bank felmérés

2021.10.11

0 forintos díjakat, gyors és kényelmes mobilos ügyintézést, valamint a telefonnal történő fizetés lehetőségét preferálják a legjobban a 18-25 év közötti fiatalok a Raiffeisen Bank friss felmérése szerint.


A társaság 2021 szeptemberében elvégzett kutatása alapján a 18-25 év közöttikorosztályba tartozók közel háromnegyede amikor csak lehetséges, bankkártyával vagyvalamilyen mobiltelefonos megoldással fizet, készpénzt csak akkor használnak, ha nincsmás lehetőség. Az átutalásokat is szinte kizárólag online intézik, elhanyagolható azokszáma, akik ezt bankfiókban vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül bonyolítják le.

Az újfajta fizetési megoldások közül a legtöbben - a válaszadók közel kétharmada - abankkártyát és az NFC-s fizetést próbálta ki illetve használja rendszeresen, a többiújgenerációs fizetési technológia népszerűsége bár erősödőben van, még csak mérsékeltenelterjedt ebben a korosztályban.

Érdekes adatokat hozott ki a felmérés a napi pénzügyek kezelésével kapcsolatban. Aválaszadók valamivel több, mint fele pontosan tudja, mennyi pénze van, ám közel 40%-ukcsak időnként néz rá az egyenlegére. Amikor közös fizetésre kerül a sor (például bulikban,étteremben) a többség kifizeti a saját részét, vagy egyikük fizet és a többiek utalnak neki.

A bankszámla-választással kapcsolatban a válaszolók közel fele az ingyenesbankszámlavezetést és a 0 forintos díjakat említette meg, de szintén fontos szempont azegyszerűen kezelhető mobilbanki alkalmazás, valamint az ingyenes átutalás és az onlineügyintézési lehetőség megléte is


Forrás: portfolio.hu